Κιλκίς: Μια νεαρή αγρότισσα κάνει πρωταγωνιστή το ταπεινό αμύγδαλο με το clean label
Όταν πριν από περίπου 15 χρόνια οι γονείς της νεαρής γεωπόνου και αγρότισσας Αναστασίας Βεζύρογλου φύτευαν αμυγδαλιές σε αγρόκτημα στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο αγαπημένος ξηρός καρπός μετά από λίγο καιρό θα είχε αυξημένη ζήτηση. Η διατροφική στροφή της Ευρώπης, και της χώρας μας φυσικά, σε πιο υγιεινά προϊόντα αγροδιατροφής μετέτρεψε τον αμυγδαλεώνα της οικογένειας Βεζύρογλου στη γη των Παιόνων, από συμπληρωματική καλλιέργεια μαζί με τα καλαμπόκια και τα βαμβάκια στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε πρωταγωνιστή. Την τελευταία τριετία, η Αναστασία που έχει αναλάβει πια τις καλλιέργειες της οικογένειάς της, αποφάσισε να αξιοποιήσει πλήρως τα αμύγδαλα που μέχρι πρότινος οι γονείς της εμπορεύονταν μόνο σε χονδρική. "Παρατήρησα ότι η αγορά έχει μεγάλες ανάγκες τόσο σε ποιοτικό αμύγδαλο όσο και στις μεταποιημένες παρασκευές του", λέει η Αναστασία Βεζύρογλου στη Voria.gr. Η τάση, όπως λέει, είναι τα clean...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(28)
- Άμυνα(77)
- Αστυνομικά(102)
- Εκπαίδευση(139)
- Εργασία(82)
- Θρησκεία(8)
- Κοινωνία(420)
- Νομικά(6)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(309)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.