πριν από  2 ημέρες 6 ώρες

Imerisia.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο Μάικ Τσάι, ιδιοκτήτης εργοστασίου ντουλαπιών κουζίνας στην πόλη Φοσάν, δίνει μάχη για να μειώσει το κόστος μισθοδοσίας κατά 30% και να παραμείνει ανταγωνιστικός. Ο λόγος; Οι κινεζικές επιχειρήσεις που εγκατέλειψαν την αμερικανική αγορά λόγω των υψηλών δασμών στρέφονται τώρα στην Αυστραλία προσελκύοντας τους πελάτες τους με ακόμη χαμηλότερες τιμές. Από την πανδημία, ο Τσάι έχει ήδη μειώσει το προσωπικό στο μισό, διατηρώντας μόλις 100 εργαζόμενους. Με τις απολύσεις να μην αποτελούν πλέον επιλογή, έχει περιορίσει τις βάρδιες και ζητά από το προσωπικό να παίρνει άδεια άνευ αποδοχών. "Βρισκόμαστε σε κατάσταση επιβίωσης", λέει. "Τους είπα: δουλεύετε εδώ 10-15 χρόνια, ας κρατήσουμε το εργοστάσιο όρθιο μαζί".Η υποαπασχόληση "φουσκώνει" τον αποπληθωρισμό Η επίσημη ανεργία στην Κίνα παραμένει γύρω στο 5%, όμως η υποαπασχόληση - που δεν αποτυπώνεται στα στοιχεία - επεκτείνεται. Τα εισοδήματα συρρικνώνονται, η καταναλωτική εμπιστοσύνη μένει σε...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation