Μακροβιοτική διατροφή: Τι να τρώμε - Ποιες τροφές θεωρούνται επιβλαβείς
Η μακροβιοτική διατροφή βασίζεται σε διαιτητικές αρχές των πρώτων ανθρώπινων κοινωνιών που τρέφονταν αποκλειστικά με καρπούς και χορταρικά. Αυτή η διαιτητική θεωρία -που αφορά περισσότερο μια συμπεριφορά διατροφής παρά μια συγκεκριμένη δίαιτα- έχει διπλή αξία, προληπτική και θεραπευτική. Ως προληπτική, προσπαθεί να προλάβει όλους εκείνους τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση μιας ασθένειας, ενώ ως θεραπευτική, διευκολύνει τη θεραπεία με τη χρήση ορισμένων φυτικών τροφών. Βασικές αρχές της μακροβιοτικής διατροφήςΠαράλληλα, εκτός από την προστασία της υγείας του ανθρώπου, η μακροβιοτική διατροφή είναι και μια περιβαλλοντικά βιώσιμη συμπεριφορά. Σύμφωνα με έρευνες, τρόφιμα που προστατεύουν το περιβάλλον είναι ταυτόχρονα ωφέλιμα για την υγεία, όπως είναι τα: - δημητριακά ολικής αλέσεως - φρούτα - μη αμυλούχα λαχανικά - ξηροί καρποί - ακόρεστα έλαια Αντίθετα, τροφές επιβλαβείς για το περιβάλλον επηρεάζουν επίσης αρνητικά τον οργανισμό.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(14)
- Άμυνα(33)
- Αστυνομικά(12)
- Εκπαίδευση(220)
- Εργασία(24)
- Θρησκεία(13)
- Κοινωνία(483)
- Νομικά(16)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(662)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.