Μινεστρόνε (ιταλική λαχανόσουπα)
Η σούπα μινεστρόνε είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ιταλικής κουζίνας, με ρίζες που φτάνουν ως τη ρωμαϊκή εποχή. Το όνομά της προέρχεται από τη λέξη minestra, που σημαίνει "σούπα" ή "φαγητό σε ζωμό". Παραδοσιακά, η μινεστρόνε δεν έχει μία συγκεκριμένη συνταγή· φτιάχνεται με ό,τι λαχανικά είναι εποχιακά διαθέσιμα, καθιστώντας την ένα πιάτο που αντικατοπτρίζει την απλότητα και τη γενναιοδωρία της ιταλικής υπαίθρου. Με πλούσια υφή, ζυμαρικά ή φασόλια, ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα, η μινεστρόνε αποτελεί μια γευστική, θρεπτική και ζεστή αγκαλιά της μεσογειακής παράδοσης.Υλικά3 κ.σ. ελαιόλαδο1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες2 καρότα κομμένα σε κυβάκια2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους1 πατάτα κομμένη σε κύβους1 φλ. πράσινα φασολάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάτες1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό1 φλ. κόκκινα φασόλια (βρασμένα ή κονσέρβα)1/2...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(14)
- Άμυνα(22)
- Αστυνομικά(20)
- Εκπαίδευση(215)
- Εργασία(30)
- Θρησκεία(37)
- Κοινωνία(505)
- Νομικά(11)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(529)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.