Νάουσα: Η ελληνική "γη των λωτών"
Στους πρόποδες του Βερμίου, η περιοχή της Νάουσας εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε επίκεντρο μιας καλλιέργειας που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν εξωτική: του λωτού. Το εύφορο έδαφος, οι ήπιες θερμοκρασίες και η υψηλή υγρασία δημιουργούν ένα ιδανικό μικροκλίμα για την ανάπτυξη του ιδιαίτερου αυτού φρούτου, που ξεχωρίζει για το έντονο πορτοκαλί του χρώμα και τη χαρακτηριστική γλυκιά του γεύση. Οι λωτοί θεωρούνται πλέον ένα από τα πιο θρεπτικά φρούτα της εποχής, με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C, σημαντικές φυτικές ίνες και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νάουσας έχει επενδύσει δυναμικά στην καλλιέργειά τους, προσφέροντας οργανωμένη παραγωγή που μπορεί να γίνει και με βιολογικές μεθόδους. Ο διευθυντής του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, Βασίλης Μπουγάς, αναφέρει ότι ο λωτός εξελίσσεται σε "ανερχόμενο προϊόν" για τη χώρα, καθώς σχεδόν το σύνολο της παραγωγής -πάνω από 95%- εξάγεται. Οι ελληνικοί λωτοί φτάνουν μέχρι αγορές όπως η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(43)
- Άμυνα(26)
- Αστυνομικά(29)
- Εκπαίδευση(178)
- Εργασία(21)
- Θρησκεία(34)
- Κοινωνία(595)
- Νομικά(9)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(424)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.