Οκτώ σούπερ τροφές που μειώνουν τη φλεγμονή και πρέπει να καταναλώνονται τακτικά
"Τα λεγόμενα "αντιφλεγμονώδη" τρόφιμα περιέχουν φυσικές χημικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να μειώσει ή να αποτρέψει τη φλεγμονή". Αν και η φλεγμονή είναι μέρος της φυσιολογικής ανοσολογικής αντίδρασης του οργανισμού, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ή επιδείνωση διαταραχών όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος και η αρθρίτιδα. Μελέτες δείχνουν ότι η συμπερίληψη ορισμένων τροφίμων στη διατροφή μπορεί να μειώσει τη συνολική φλεγμονή και να βοηθήσει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων, να μειώσει τον κίνδυνο για γνωστική έκπτωση (συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων μνήμης) και να επιβραδύνει την εξέλιξη ασθενειών. Οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Ε και τα προ- και προβιοτικά είναι οι κύριες χημικές ουσίες που περιέχουν τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα. Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, υγιή λίπη και άλλα απαραίτητα θρεπτικά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(16)
- Άμυνα(56)
- Αστυνομικά(101)
- Εκπαίδευση(122)
- Εργασία(94)
- Θρησκεία(3)
- Κοινωνία(441)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(366)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.