πριν από  2 ημέρες 12 ώρες

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


"Τα λεγόμενα "αντιφλεγμονώδη" τρόφιμα περιέχουν φυσικές χημικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό να μειώσει ή να αποτρέψει τη φλεγμονή". Αν και η φλεγμονή είναι μέρος της φυσιολογικής ανοσολογικής αντίδρασης του οργανισμού, η χρόνια φλεγμονή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ή επιδείνωση διαταραχών όπως ο διαβήτης τύπου 2, οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος και η αρθρίτιδα. Μελέτες δείχνουν ότι η συμπερίληψη ορισμένων τροφίμων στη διατροφή μπορεί να μειώσει τη συνολική φλεγμονή και να βοηθήσει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων, να μειώσει τον κίνδυνο για γνωστική έκπτωση (συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων μνήμης) και να επιβραδύνει την εξέλιξη ασθενειών. Οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Ε και τα προ- και προβιοτικά είναι οι κύριες χημικές ουσίες που περιέχουν τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα. Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, υγιή λίπη και άλλα απαραίτητα θρεπτικά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation