Παντοτινά, τοξικά χημικά σε ψάρια, αυγά και γάλα: "Καμπανάκι" από ΜΚΟ για μόλυνση τροφίμων
Δύο στα τρία ψάρια, το 40% των αβγών και το ένα τέταρτο του γάλακτος περιέχουν τουλάχιστον ένα από τα τέσσερα "παντοτινά χημικά" (PFAS ή αλλιώς υπερφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες) που υπόκεινται σε κανονιστικά όρια σε ορισμένα τρόφιμα, σύμφωνα με την ΜΚΟ Generations futures, η οποία καταγγέλλει την "εκτεταμένη μόλυνση" των τροφίμων. Η ΜΚΟ υπογραμμίζει τις δυσκολίες που προκύπτουν στη συλλογή δεδομένων καθώς μόνο λιγοστές από αυτές τις πολυάριθμες PFAS πρέπει υποχρεωτικά να ελέγχονται στα τρόφιμα. Η οργάνωση προσθέτει ότι "μόνο οκτώ χώρες έχουν υποβάλει δεδομένα" στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων (EFSA) για το 2023. Στην έκθεσή της, που δημοσιεύεται σήμερα, η Generations futures αναλύει δεδομένα από τη Γερμανία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, περιορισμένα αναφορικά με ορισμένα τρόφιμα, από τα οποία προκύπτει ότι η συνολική μόλυνση "υποτιμάται". Αποτέλεσμα; "Το 69% των ψαριών, το 55% των εντοσθίων, το 55% των μαλακίων...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(25)
- Άμυνα(83)
- Αστυνομικά(109)
- Εκπαίδευση(167)
- Εργασία(95)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(485)
- Νομικά(3)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(514)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.