Πέλλα-Ημαθία: Εμμένουν στις χαμηλές τιμές συμπύρηνου οι κονσερβοποιοί - Συνάντηση με Τσιάρα ζητούν οι ροδακινοπαραγωγοί
Ανένδοτη παραμένει η πλευρά των κονσερβοποιών όσον αφορά την τιμή του συμπύρηνου ροδάκινου, αφού, όπως ανακοινώθηκε στους παραγωγούς Πέλλας και Ημαθίας κατά τη σύσκεψη με τη διοίκηση της ΕΚΕ, η τιμή θα ξεκινά από 0,35 ευρώ το κιλό για τις πρώιμες ποικιλίες και θα φτάσει τα 0,37 ευρώ το κιλό για τα όψιμα που μαζεύονται τώρα. Αυτό όπως ήταν λογικό προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στους παραγωγούς, παρά το γεγονός ότι η σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης διεξήχθη σε καλό και πολιτισμένο κλίμα. Όμως, σε μια χρονιά που το ροδάκινο και ειδικά το συμπύρηνο έχει πληγεί από παγετούς, χαλάζι και παραμόρφωση, οι χαμηλές τιμές παραγωγού δημιουργούν μια περαιτέρω οικονομική δυσπραγία στους αγρότες. Ο λόγος που η ΕΚΕ κρατά χαμηλά τις τιμές είναι το υψηλό απόθεμα της περασμένης χρονιάς, που έχει δημιουργήσει ένα κλίμα συγκράτησης στον κλάδο της κομπόστας, παράλληλα με την ιστορία των δασμών που όπως φαίνεται τελικά δεν θα επηρεάσει τις εξαγωγές στις ΗΠΑ.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
"Ιστορικά χαμηλές, συγκρίσιμες με εκείνες της δεκαετίας του 1980, είναι οι τιμές παραγωγού που προσφέρουν φέτος για τα συμπύρηνα ροδάκινα τα κονσερβοποιεία", όπως λένε οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας. Πριν από λίγες μέρες -στα μέσα της συγκομιδής του προϊόντος- γνωστοποιήθηκαν οι τιμές που θα δοθούν από τη βιομηχανία στους παραγωγούς και συγκεκριμένα τα 35 με 37...
"Ιστορικά χαμηλές, συγκρίσιμες με εκείνες της δεκαετίας του 1980, είναι οι τιμές παραγωγού που προσφέρουν φέτος για τα συμπύρηνα ροδάκινα τα κονσερβοποιεία", όπως λένε οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας. Πριν από λίγες μέρες -στα μέσα της συγκομιδής του προϊόντος- γνωστοποιήθηκαν οι τιμές που θα δοθούν από τη βιομηχανία στους παραγωγούς και συγκεκριμένα τα 35 με 37...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(16)
- Άμυνα(27)
- Αστυνομικά(34)
- Εκπαίδευση(167)
- Εργασία(16)
- Θρησκεία(11)
- Κοινωνία(540)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(510)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.