Ποια είναι η διαφορά μεταξύ λευκού ψωμιού και ψωμιού ολικής άλεσης -Τα οφέλη για την υγεία
Σε πολλά σπίτια το ψωμί έχει σταθερή θέση στο τραπέζι στο πρωινό, στα γεύματα ή ως απλό συνοδευτικό Σε πολλά σπίτια το ψωμί έχει σταθερή θέση στο τραπέζι στο πρωινό, στα γεύματα ή ως απλό συνοδευτικό. Οι πιο γνωστές μορφές του είναι το λευκό ψωμί και το ολικής αλέσεως, που πέρα από τη γεύση ή τη συνήθεια έχουν αρκετές διαφορές, όχι μόνο στο χρώμα ή στην υφή, καθώς η διαδικασία παραγωγής τους διαφέρει, όπως και οι επιπτώσεις τους στη διατροφή και στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Όλα ξεκινάνε από τον κόκκο του σιταριού, που είναι το βασικό συστατικό και για τους δύο τύπους ψωμιού. Ο τρόπος επεξεργασίας του καθορίζει το είδος του ψωμιού που θα φτάσει στο πιάτο. Τα θετικά και τα αρνητικά του λευκού ψωμιού Το λευκό ψωμί παρασκευάζεται από εξευγενισμένο αλεύρι. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, αφαιρούνται τόσο το πίτουρο όσο και το φύτρο από τον κόκκο, αφήνοντας μόνο το ενδοσπέρμιο, το οποίο είναι κυρίως άμυλο. Αυτή η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(28)
- Άμυνα(77)
- Αστυνομικά(102)
- Εκπαίδευση(139)
- Εργασία(82)
- Θρησκεία(8)
- Κοινωνία(420)
- Νομικά(6)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(309)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.