πριν από  13 ώρες 19 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ορισμένοι έχουν στο μυαλό τους το γιαούρτι ως ένα θρεπτικό τρόφιμο χωρίς ιδιαίτερη γεύση. Όμως, σε ένα μικρό χωριό της Βουλγαρίας, μια ξεχασμένη συνταγή επανήλθε στο φως, προσφέροντας μια τελείως διαφορετική προσέγγιση: αντί για τα βακτήρια του γάλακτος, χρησιμοποιεί μυρμήγκια. Αρκετά ζωντανά κόκκινα μυρμήγκια τοποθετημένα σε ζεστό γάλα ξεκινούν τη ζύμωση και μέχρι το επόμενο πρωί το γάλα πήζει και αποκτά μια έντονα αρωματική, τραγανή και εκπληκτικά νόστιμη γεύση.Η παράδοση που ζωντανεύει Η επιστημονική ομάδα που ανέλαβε να μελετήσει τη μέθοδο αυτή, δημοσίευσε τα αποτελέσματά της στο έγκυρο περιοδικό iScience τον Σεπτέμβριο του 2025, αποκαλύπτοντας όχι μόνο μια παράξενη παράδοση, αλλά και τον τρόπο που οι πρόγονοί μας αξιοποιούσαν μια πολύ μεγαλύτερη ποικιλία μικροοργανισμών για την παρασκευή τροφίμων. Οι ερευνητές από το Ludwig Maximilian University του Μονάχου, επισκέφτηκαν το χωριό Nova Mahala και διαπίστωσαν πως οι ντόπιοι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation