Ποιο στραγγιστό; Το καλύτερο γιαούρτι το κάνουν μυρμήγκια στη Βουλγαρία
Ορισμένοι έχουν στο μυαλό τους το γιαούρτι ως ένα θρεπτικό τρόφιμο χωρίς ιδιαίτερη γεύση. Όμως, σε ένα μικρό χωριό της Βουλγαρίας, μια ξεχασμένη συνταγή επανήλθε στο φως, προσφέροντας μια τελείως διαφορετική προσέγγιση: αντί για τα βακτήρια του γάλακτος, χρησιμοποιεί μυρμήγκια. Αρκετά ζωντανά κόκκινα μυρμήγκια τοποθετημένα σε ζεστό γάλα ξεκινούν τη ζύμωση και μέχρι το επόμενο πρωί το γάλα πήζει και αποκτά μια έντονα αρωματική, τραγανή και εκπληκτικά νόστιμη γεύση.Η παράδοση που ζωντανεύει Η επιστημονική ομάδα που ανέλαβε να μελετήσει τη μέθοδο αυτή, δημοσίευσε τα αποτελέσματά της στο έγκυρο περιοδικό iScience τον Σεπτέμβριο του 2025, αποκαλύπτοντας όχι μόνο μια παράξενη παράδοση, αλλά και τον τρόπο που οι πρόγονοί μας αξιοποιούσαν μια πολύ μεγαλύτερη ποικιλία μικροοργανισμών για την παρασκευή τροφίμων. Οι ερευνητές από το Ludwig Maximilian University του Μονάχου, επισκέφτηκαν το χωριό Nova Mahala και διαπίστωσαν πως οι ντόπιοι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(14)
- Άμυνα(33)
- Αστυνομικά(28)
- Εκπαίδευση(251)
- Εργασία(36)
- Θρησκεία(9)
- Κοινωνία(569)
- Νομικά(12)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(696)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.