Ποιοι λαοί τρώνε περισσότερο κρέας και ποιο προτιμούν - Η έκπληξη με την Ελλάδα στη διεθνή κατάταξη
Το κρέας υπήρξε πάντα κάτι περισσότερο από τροφή. Ήταν συμβολισμός δύναμης, εξουσίας, αλλά και επιβίωσης. Από την προϊστορία μέχρι σήμερα, η ανθρώπινη σχέση με το κρέας παραμένει σταθερή και οι ανθρωπολόγοι συμφωνούν: η αυξημένη κατανάλωσή του, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτείνες, συνέβαλε καθοριστικά τόσο στη μακροζωία όσο και στην πνευματική ανάπτυξη των πρώτων ανθρώπινων κοινωνιών. Στις σύγχρονες κοινωνίες, δεκάδες είδη ζώων καταναλώνονται σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, από άλογο, σκύλο και γάτα σε Ασία και Λατινική Αμερική, μέχρι ινδικό χοιρίδιο σε ορεινές περιοχές των Άνδεων και φάλαινες σε Αρκτικές και βόρειες κοινότητες. Παρ' όλα αυτά, η συντριπτική πλειονότητα του κρέατος που καταναλώνεται παγκοσμίως προέρχεται από: μοσχάρι/βοδινό,χοιρινό,πουλερικά,αρνί και κατσίκι. Κι ενώ οι προτιμήσεις διαφέρουν, οι αριθμοί αποκαλύπτουν ένα ξεκάθαρο μοτίβο: η παγκόσμια κατανάλωση κρέατος αυξάνεται σταθερά και αδιάκοπα.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(22)
- Άμυνα(27)
- Αστυνομικά(17)
- Εκπαίδευση(168)
- Εργασία(31)
- Θρησκεία(14)
- Κοινωνία(579)
- Νομικά(14)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(498)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.