Ποιος είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να τρώμε ζυμαρικά
Ο ρόλος του αμύλου Αγαπάμε τα ζυμαρικά όπως τα έχουμε μάθει, ζεστά, χορταστικά, με πλούσια γεύση. Τι θα γινόταν όμως αν ο πιο υγιεινός τρόπος για να τα καταναλώνουμε ήταν αφού πρώτα τα αφήσουμε να κρυώσουν; Μία έρευνα αποκαλύπτει το γιατί. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μελέτη που παρουσιάστηκε από τη βρετανική εφημερίδα "The Standard", σε συνεργασία με το BBC και το Πανεπιστήμιο του Surrey. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το 2014, κατέληξε σε ένα εντυπωσιακό εύρημα: τα κρύα ζυμαρικά ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα σε μικρότερο βαθμό από τα φρεσκομαγειρεμένα, ενώ τα ζυμαρικά που έχουν πρώτα ψυχθεί και μετά ξαναζεσταθεί, μειώνουν ακόμη περισσότερο την "έκρηξη" του σακχάρου, σχεδόν στο μισό. Ο ρόλος του αμύλου Όταν τα ζυμαρικά βράζονται, το άμυλο "διαλύεται" μέσα στο νερό. Όταν όμως κρυώσουν, αυτό το άμυλο γίνεται πιο ανθεκτικό, με αποτέλεσμα να χωνεύεται πιο αργά και να απορροφάται πιο αργά η γλυκόζη. Έτσι, όπως αναφέρει η γαστρεντερολόγος και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(14)
- Άμυνα(31)
- Αστυνομικά(21)
- Εκπαίδευση(310)
- Εργασία(68)
- Θρησκεία(36)
- Κοινωνία(643)
- Νομικά(6)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(661)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.