πριν από  1 ημέρα 2 ώρες

Thebest.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο ρόλος του αμύλου Αγαπάμε τα ζυμαρικά όπως τα έχουμε μάθει, ζεστά, χορταστικά, με πλούσια γεύση. Τι θα γινόταν όμως αν ο πιο υγιεινός τρόπος για να τα καταναλώνουμε ήταν αφού πρώτα τα αφήσουμε να κρυώσουν; Μία έρευνα αποκαλύπτει το γιατί. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μελέτη που παρουσιάστηκε από τη βρετανική εφημερίδα "The Standard", σε συνεργασία με το BBC και το Πανεπιστήμιο του Surrey. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε το 2014, κατέληξε σε ένα εντυπωσιακό εύρημα: τα κρύα ζυμαρικά ανεβάζουν τη γλυκόζη στο αίμα σε μικρότερο βαθμό από τα φρεσκομαγειρεμένα, ενώ τα ζυμαρικά που έχουν πρώτα ψυχθεί και μετά ξαναζεσταθεί, μειώνουν ακόμη περισσότερο την "έκρηξη" του σακχάρου, σχεδόν στο μισό. Ο ρόλος του αμύλου Όταν τα ζυμαρικά βράζονται, το άμυλο "διαλύεται" μέσα στο νερό. Όταν όμως κρυώσουν, αυτό το άμυλο γίνεται πιο ανθεκτικό, με αποτέλεσμα να χωνεύεται πιο αργά και να απορροφάται πιο αργά η γλυκόζη. Έτσι, όπως αναφέρει η γαστρεντερολόγος και...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation