Πότε ο κρόκος του αυγού είναι ασφαλής από το βακτήριο της σαλμονέλας;
Πότε ο κρόκος του αυγού θεωρείται ασφαλής για κατανάλωση Με αφορμή τη μεγάλη επιδημία σαλμονέλας από αυγά με 48 ανθρώπους που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση, επιδημιολόγοι διευκρινίζουν πώς πρέπει να είναι ο κρόκος του αυγού, για να είστε σίγουροι ότι δεν είναι μολυσμένος με σαλμονέλα. Η επιδημία ξέσπασε σε έντεκα περιοχές της Σουηδίας, με 18 από αυτά κρούσματα να είναι ένοικοι οίκων ευγηρίας. Τα μολυσμένα αυγά πωλήθηκαν από μεγάλα σουπερμάρκετ της χώρας, μεταξύ των οποίων και τα LIDL. Οι γενετικές συγκρίσεις έδειξαν ότι η ίδια παραλλαγή της σαλμονέλας (Salmonella Enteritidis) έχει προκαλέσει όλα τα κρούσματα. Η παραλλαγή έχει επίσης βρεθεί σε έναν παραγωγό αυγών. Τα αυγά ανακλήθηκαν από τον παραγωγό στις 27 Αυγούστου. Η σαλμονέλα εξουδετερώνεται όταν ο κρόκος του αυγού δεν είναι πια ρευστός αλλά έχει πήξει και αποκτήσει κρεμώδη υφή. Όπως επισημαίνει ο αναπληρωτής κρατικός επιδημιολόγος της Σουηδίας, Στέφαν Στένμαρκ, ασφαλής είναι ο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(56)
- Άμυνα(36)
- Αστυνομικά(22)
- Εκπαίδευση(229)
- Εργασία(52)
- Θρησκεία(17)
- Κοινωνία(584)
- Νομικά(33)
- Ομογένεια(4)
- Πολιτική(486)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.