Ψωμί: Προζύμι, λευκό ή ολικής άλεσης; Ποιο είναι πιο υγιεινό
Πιο είναι το πιο υγιεινό ψωμί; Το ψωμί αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής μας, αλλά η ποικιλία που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ μπορεί να μας μπερδέψει σχετικά με το ποιο είναι το πιο υγιεινό. Η επιλογή του ψωμιού που καταναλώνουμε επηρεάζει την υγεία μας περισσότερο απ' ό,τι νομίζουμε. Η μέθοδος Chorleywood και το βιομηχανικό ψωμί Από τη δεκαετία του 1950, η βιομηχανία ψωμιού έχει αλλάξει ριζικά με την εφαρμογή της μεθόδου Chorleywood στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η μέθοδος επιταχύνει τη διαδικασία ζύμωσης προσθέτοντας βελτιωτικά, όπως ένζυμα, λιπαρά και χημικές ουσίες, με αποτέλεσμα το ψωμί να παρασκευάζεται γρήγορα, να είναι πιο φτηνό και να διατηρείται περισσότερο. Σήμερα, περίπου το 80% των ψωμιών στα σούπερ μάρκετ παράγονται με αυτήν τη μέθοδο. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα ψωμιά θεωρούνται ultra-processed foods (UPFs), δηλαδή υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, λόγω των πρόσθετων ουσιών που περιέχουν, οι οποίες μπορεί να επηρεάζουν...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(21)
- Άμυνα(72)
- Αστυνομικά(94)
- Εκπαίδευση(174)
- Εργασία(102)
- Θρησκεία(1)
- Κοινωνία(550)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(600)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.