Πώς ευθύνεται το λίπος για εγκεφαλικά και άνοια
Facebook Twitter Viber WhatsApp Email Και ένα μόνο γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά θα μπορούσε να επηρεάσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο Πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι ακόμη και ένα μόνο γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά θα μπορούσε να επηρεάσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, αυξάνοντας ενδεχομένως τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και άνοιας. Το λίπος αποτελεί μία από τις τρεις κύριες κατηγορίες θρεπτικών συστατικών της διατροφής (λιπαρά, υδατάνθρακες, πρωτείνη). Τα λιπαρά χωρίζονται σε δύο ομάδες: τα κορεσμένα (ή κακά λιπαρά) και τα ακόρεστα. Τα πρώτα περιέχονται σε τροφές ζωικής προέλευσης (γαλακτοκομικά, κρέας), σε επεξεργασμένα τρόφιμα (μπισκότα, κέικ, παγωτό) ή έτοιμα γεύματα. Η υπερκατανάλωσή τους σχετίζεται με αύξηση των επιπέδων της ολικής αλλά και της "κακής" χοληστερόλης (LDL). Τα ακόρεστα περιέχονται σε τροφές φυτικής προέλευσης (ελαιόλαδο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(30)
- Άμυνα(23)
- Αστυνομικά(23)
- Εκπαίδευση(276)
- Εργασία(30)
- Θρησκεία(18)
- Κοινωνία(585)
- Νομικά(9)
- Ομογένεια(5)
- Πολιτική(694)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.