Σπιτική πάστα φλώρα που θα λατρέψουν τα παιδιά
Η πάστα φλώρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής κουζίνας, με ρίζες στην παράδοση και αρώματα που ξυπνούν αναμνήσεις. Η βουτυρένια ζύμη, τρυφερή και αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού και βανίλια, συνδυάζεται τέλεια με τη γλυκιά και φρουτένια μαρμελάδα - συνήθως βερίκοκο ή φράουλα. Τα χαρακτηριστικά πλέγματα στην επιφάνεια δίνουν την κλασική της εμφάνιση. Είναι ιδανική για συνοδεία καφέ, κέρασμα ή και πρωινό. Εύκολη στην παρασκευή, η πάστα φλώρα κερδίζει μικρούς και μεγάλους με τη σπιτική της νοστιμιά. Φτιάξτε τη και γεμίστε το σπίτι με υπέροχα αρώματα!Υλικά450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις250 γρ. βούτυρο αγελάδος (κρύο, κομμένο σε κύβους)120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική2 αυγά (μεγάλα)1 κρόκος αυγού (για άλειμμα)1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 φακελάκι βανιλίνη ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιαςΞύσμα από 1 λεμόνι1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)400-450 γρ. μαρμελάδα (βερίκοκο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(23)
- Άμυνα(94)
- Αστυνομικά(105)
- Εκπαίδευση(175)
- Εργασία(120)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(473)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(641)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.