πριν από  2 ώρες 56 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η πάστα φλώρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής κουζίνας, με ρίζες στην παράδοση και αρώματα που ξυπνούν αναμνήσεις. Η βουτυρένια ζύμη, τρυφερή και αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού και βανίλια, συνδυάζεται τέλεια με τη γλυκιά και φρουτένια μαρμελάδα - συνήθως βερίκοκο ή φράουλα. Τα χαρακτηριστικά πλέγματα στην επιφάνεια δίνουν την κλασική της εμφάνιση. Είναι ιδανική για συνοδεία καφέ, κέρασμα ή και πρωινό. Εύκολη στην παρασκευή, η πάστα φλώρα κερδίζει μικρούς και μεγάλους με τη σπιτική της νοστιμιά. Φτιάξτε τη και γεμίστε το σπίτι με υπέροχα αρώματα!Υλικά450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις250 γρ. βούτυρο αγελάδος (κρύο, κομμένο σε κύβους)120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική2 αυγά (μεγάλα)1 κρόκος αυγού (για άλειμμα)1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ1 φακελάκι βανιλίνη ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιαςΞύσμα από 1 λεμόνι1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)400-450 γρ. μαρμελάδα (βερίκοκο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation