πριν από  1 ημέρα 21 ώρες

Thebest.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Γιατί είναι προτιμότερο το ρύζι και τα μακαρόνια να είναι ολικής αλέσεως και όχι λευκά; Ας ξεκαθαρίσουμε, αρχικά ότι η κινόα και οι σπόροι chia θεωρούνται πιο θρεπτικές επιλογές σε σύγκριση με το ρύζι και τα μακαρόνια, όπως αναφέρει το cantina.protothema.gr κυρίως λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε πρωτείνη, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά. Κινόα vs ρύζι και μακαρόνια Συγκρίνοντάς τα ως προς τη θρεπτική τους αξία παρατηρούμε τα εξής: - Η κινόα έχει περισσότερη πρωτείνη (περίπου 8-9g/100g μαγειρεμένης), ενώ το ρύζι (ιδίως το λευκό) και τα μακαρόνια έχουν λιγότερη (~3-4g). - Θεωρείται πλήρης σε πρωτείνη, διότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα (απαραίτητα αμινοξέα είναι αυτά που το σώμα δεν μπορεί να συνθέσει αλλά τα λαμβάνει από τροφές), κάτι που το ρύζι και τα μακαρόνια δεν το προσφέρουν. - Έχει διπλάσιες φυτικές ίνες από το λευκό ρύζι και τα μακαρόνια, κάτι το οποίο προάγει τον κορεσμό και την καλύτερη πέψη. - Η κινόα περιέχει...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation