Σπόροι Chia και κινόα vs ρύζι και μακαρόνια: Ποιες είναι οι πιο θρεπτικές επιλογές
Γιατί είναι προτιμότερο το ρύζι και τα μακαρόνια να είναι ολικής αλέσεως και όχι λευκά; Ας ξεκαθαρίσουμε, αρχικά ότι η κινόα και οι σπόροι chia θεωρούνται πιο θρεπτικές επιλογές σε σύγκριση με το ρύζι και τα μακαρόνια, όπως αναφέρει το cantina.protothema.gr κυρίως λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε πρωτείνη, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά. Κινόα vs ρύζι και μακαρόνια Συγκρίνοντάς τα ως προς τη θρεπτική τους αξία παρατηρούμε τα εξής: - Η κινόα έχει περισσότερη πρωτείνη (περίπου 8-9g/100g μαγειρεμένης), ενώ το ρύζι (ιδίως το λευκό) και τα μακαρόνια έχουν λιγότερη (~3-4g). - Θεωρείται πλήρης σε πρωτείνη, διότι περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα (απαραίτητα αμινοξέα είναι αυτά που το σώμα δεν μπορεί να συνθέσει αλλά τα λαμβάνει από τροφές), κάτι που το ρύζι και τα μακαρόνια δεν το προσφέρουν. - Έχει διπλάσιες φυτικές ίνες από το λευκό ρύζι και τα μακαρόνια, κάτι το οποίο προάγει τον κορεσμό και την καλύτερη πέψη. - Η κινόα περιέχει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(34)
- Άμυνα(37)
- Αστυνομικά(41)
- Εκπαίδευση(213)
- Εργασία(40)
- Θρησκεία(13)
- Κοινωνία(560)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(694)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.