Στο "μικροσκόπιο" το μέλι: 135 χημικές ουσίες σε δείγματα - Τι βρέθηκε στα ελληνικά
Το μέλι, ένα από τα πιο αγαπημένα και "φυσικά" προϊόντα της διατροφής μας, φαίνεται πως κρύβει περισσότερα απ' όσα φανταζόμαστε. Νέα τετραετής έρευνα των Ευρωπαϊκών Εργαστηρίων Αναφοράς (EURL)αποκάλυψε την παρουσία 135 διαφορετικών χημικών ενώσεων σε δείγματα μελιού από 29 χώρες - ανάμεσά τους και η Ελλάδα.Η Ευρώπη... δεν καλύπτει τη γλύκα της Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός μελιού παγκοσμίως, μετά την Κίνα. Κάθε χρόνο παράγει 250.000 - 300.000 τόνους, ωστόσο δεν επαρκούν για τη ζήτηση των πολιτών της. Έτσι, εισάγονται πάνω από 150.000 τόνοι μελιού από χώρες όπως η Ουκρανία, η Κίνα, η Αργεντινή, το Μεξικό, η Νέα Ζηλανδία και η Βραζιλία. 187 δείγματα, 135 ουσίες, 79% με PFAS Η έρευνα - που διήρκεσε από το 2020 έως το 2024 - εξέτασε 187 δείγματα μελιού από όλο τον κόσμο. Κανένα δεν βρέθηκε "καθαρό": όλα περιείχαν τουλάχιστον πέντε διαφορετικές χημικές ουσίες. Οι πιο συχνές ήταν το φωσφονικό οξύ, ο χαλκός, το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(34)
- Άμυνα(37)
- Αστυνομικά(41)
- Εκπαίδευση(213)
- Εργασία(40)
- Θρησκεία(13)
- Κοινωνία(560)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(694)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.