Τα γλυκαντικά ίσως συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου
Τα γλυκαντικά έχουν συνδεθεί με βλάβες στην ανθρώπινη υγεία. Μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση τους με παθήσεις όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης τύπου 2 και καρδιαγγειακές ασθένειές. Ωστόσο, είναι λιγότερο βέβαιο αν συνδέονται και με τον καρκίνο. Μία νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine, που έλεγξε πάνω από 100.000 άτομα, έδειξε ότι εκείνοι που καταναλώνουν υψηλά επίπεδα ορισμένων γλυκαντικών έχουν μία μικρή αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης ορισμένων τύπων καρκίνων. Για να εκτιμήσουν την πρόσληψη τεχνητών γλυκαντικών, οι επιστήμονες ζήτησαν τους συμμετέχοντες να κρατήσουν ημερολόγιο φαγητού. Σχεδόν το 50% των συμμετεχόντων παρακολουθήθηκαν για πάνω από οχτώ χρόνια. Διαβάστε τι λένε οι μελέτες για τη σχέση γλυκαντικών και καρκίνου.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(15)
- Άμυνα(63)
- Αστυνομικά(88)
- Εκπαίδευση(130)
- Εργασία(94)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(467)
- Νομικά(2)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(400)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.