Τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα της Χίου. Το εντυπωσιακό φυτό που καλλιεργείται από την αρχαιότητα και παράγει το ροδέλαιο. Δείτε τη διαδικασία
Η Χίος είναι γνωστή ως η Μυροβόλος του Αιγαίου. Εκτός από τη Μαστίχα και τα εσπεριδοειδή του Κάμπου παράγει και τα διάσημα γλυκά του κουταλιού. Ένα από αυτά είναι το γλυκό Τριαντάφυλλο. Στη Χίο και ιδιαίτερα στο χωριό Άγιος Γεώργιος Συκούσης, γίνεται συστηματική βιολογική καλλιέργεια Τριανταφυλλιών. Ο Άγιος Γεώργιος Συκούσης είναι ένα από τα Μαστιχοχώρια της νότιας Χίου όπου λόγω υψομέτρου που βρίσκεται και μικροκλίματος της περιοχής ευδοκιμείται η καλλιέργεια της Τριανταφυλλιάς. Το μαγιάτικο τριαντάφυλλο της Χίου καλλιεργείται από την αρχαιότητα. Στον Άγιο Γεώργιο Συκούση καλλιεργούνται 4 είδη τριανταφυλλιάς: Το μαγιάτικο, το απριλιάτικο, η εκατόφυλλη και το πολίτικο. Η καλλιέργεια ξεκινάει το Νοέμβριο που γίνεται η φύτευση των φυτών, ενώ τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο γίνεται το κλάδεμα. Τους μήνες Απρίλιο και Μάιο έως και αρχές Ιουνίου γίνεται η συγκομιδή των τριαντάφυλλων. Η συγκομιδή γίνεται με τα χέρια κυρίως τις πρωινές ώρες για...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(29)
- Άμυνα(35)
- Αστυνομικά(22)
- Εκπαίδευση(307)
- Εργασία(81)
- Θρησκεία(28)
- Κοινωνία(580)
- Νομικά(42)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(623)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.