Τα ωμέγα-6 λιπαρά είναι απαραίτητα στη σωστή αναλογία - Πώς θα τα βάλετε στη διατροφή σας
Λίγα συστατικά έχουν προκαλέσει τόσο έντονες συζητήσεις όσο τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, και ειδικά τα ωμέγα-6. Αν και απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, η υπερβολική τους πρόσληψη - ειδικά σε σύγκριση με τα ωμέγα-3 - έχει συνδεθεί με φλεγμονώδεις διεργασίες και αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου, με κυρίαρχη την παρουσία επεξεργασμένων φυτικών ελαίων, τείνει να κλίνει επικίνδυνα υπέρ των ω-6 λιπαρών, διαταράσσοντας μια ευαίσθητη βιοχημική ισορροπία. Ποιος είναι όμως ο ρόλος των ωμέγα-6 στο σώμα μας; Ποιες είναι οι βασικές διατροφικές πηγές τους και σε τι διαφέρουν οι φυσικές από τις επεξεργασμένες μορφές; Υπάρχει λόγος να τα φοβόμαστε ή απλώς να τα καταναλώνουμε πιο συνειδητά; Και κυρίως: πώς μπορούμε στην πράξη να επαναφέρουμε την αναλογία ω-6/ω-3 σε υγιή επίπεδα; Ο ειδικός διατροφολόγος-διαιτολόγος Πάρης Παπαχρήστος καταρρίπτει μύθους, δίνει πρακτικές συμβουλές και εξηγεί γιατί το...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(21)
- Άμυνα(76)
- Αστυνομικά(98)
- Εκπαίδευση(131)
- Εργασία(96)
- Θρησκεία(3)
- Κοινωνία(462)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(398)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.