πριν από  3 ώρες 24 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Λίγα συστατικά έχουν προκαλέσει τόσο έντονες συζητήσεις όσο τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, και ειδικά τα ωμέγα-6. Αν και απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, η υπερβολική τους πρόσληψη - ειδικά σε σύγκριση με τα ωμέγα-3 - έχει συνδεθεί με φλεγμονώδεις διεργασίες και αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου, με κυρίαρχη την παρουσία επεξεργασμένων φυτικών ελαίων, τείνει να κλίνει επικίνδυνα υπέρ των ω-6 λιπαρών, διαταράσσοντας μια ευαίσθητη βιοχημική ισορροπία. Ποιος είναι όμως ο ρόλος των ωμέγα-6 στο σώμα μας; Ποιες είναι οι βασικές διατροφικές πηγές τους και σε τι διαφέρουν οι φυσικές από τις επεξεργασμένες μορφές; Υπάρχει λόγος να τα φοβόμαστε ή απλώς να τα καταναλώνουμε πιο συνειδητά; Και κυρίως: πώς μπορούμε στην πράξη να επαναφέρουμε την αναλογία ω-6/ω-3 σε υγιή επίπεδα; Ο ειδικός διατροφολόγος-διαιτολόγος Πάρης Παπαχρήστος καταρρίπτει μύθους, δίνει πρακτικές συμβουλές και εξηγεί γιατί το...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation