Taste Atlas: 17 ελληνικά κατσικίσια τυριά στα 50 καλύτερα του κόσμου - Ποιο κατέκτησε την κορυφή
Εκτός από τη φέτα που είναι ίσως ταυτόσημη με την ελληνική κουζίνα, ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas ανέδειξε τη λίστα με τα 50 κορυφαία κατσικίσια τυριά στον κόσμο με την Ελλάδα να κατακτά μια εντυπωσιακή θέση. Συγκεκριμένα, 17 από τα 50 τυριά της λίστας είναι ελληνικά ωστόσο ένα είναι εκείνο που κέρδισε την καρδιά των αναγνωστών. Πρόκειται για τη Σφέλα από την περιοχή της Μεσσηνίας η οποία συγκέντρωσε βαθμολογία 4.6 αστέρια. Το ημίσκληρο τυρί παρασκευάζεται παραδοσιακά από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα των δύο. Το γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του προέρχεται από αιγοπρόβατα που εκτρέφονται παραδοσιακά σε Μεσσηνία και Λακωνία, εδώ και περίπου 100 χρόνια. Για να παρασκευαστεί η σφέλα, το τυρόπηγμα πρέπει να χωριστεί σε κομμάτια και να ξαναζεσταθεί. Στη συνέχεια, τα κομμάτια στραγγίζονται με τουλπάνι, πιέζονται ελαφρά και κόβονται σε μικρές λωρίδες ("σφέλα") και αλατίζονται. Οι λωρίδες αποθηκεύονται σε τενεκεδάκια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(20)
- Άμυνα(98)
- Αστυνομικά(105)
- Εκπαίδευση(137)
- Εργασία(106)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(471)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(404)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.