Taste Atlas: Τα 10 καλύτερα κατσικίσια τυριά στον κόσμο - Τα πέντε είναι ελληνικά, ποιο είναι στην κορυφή
Τη λίστα με τα καλύτερα κατσικίσια τυριά στον κόσμο δημοσίευσε το Taste Atlas. Μάλιστα, στην πρώτη δεκάδα, τα πέντε από τα 10 κατσικίσια τυριά είναι ελληνικά. Στην κορυφή βρίσκεται η σφέλα, ένα ημίσκληρο λευκό τυρί άλμης, χωρίς επιδερμίδα, με πολλές μικρές τρύπες στη μάζα του. Είναι ένα πικάντικο, αλμυρό τυρί με πλούσια υπόξινη γεύση. Η παραγωγή της επιτρέπεται μόνο στη νότια Πελοπόννησο, δηλαδή στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας. Έχει ενταχθεί στο μητρώο προϊόντων ΠΟΠ της Ε.Ε. από το 1996. Τη δεκάδα, συμπληρώνουν- από την Ελλάδα- η φορμαέλλα Αράχωβας-Παρνασσού, η μυζήθρα, το κεφαλοτύρι και το μανούρι στην πέμπτη, έκτη, έβδομη και δέκατη θέση αντίστοιχα.Από τα 100 καλύτερα κατσικίσια τυριά, τα 24 είναι ελληνικά:Σφέλα, 1η θέσηΦορμαέλλα Αράχωβας-Παρνασοού, 5η θέσηΜυζήθρα, 6η θέσηΚεφαλοτύρι, 7η θέσηΜανούρι, 10η θέσηΜαστέλο, 11η θέσηΚατίκι Δομοκού, 13η θέσηΚυνομυζήθρα Κρήτης, 14η θέσηΓαλοτύρι, 16η θέσηΚοπανιστή, 21η θέσηΚρασοτύρι, 25η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(21)
- Άμυνα(76)
- Αστυνομικά(98)
- Εκπαίδευση(131)
- Εργασία(96)
- Θρησκεία(3)
- Κοινωνία(462)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(398)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.