Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για τα "γάλατα" φυτικής προέλευσης στην Ελλάδα - Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα
Τα φυτικά "γάλατα" δεν είναι πια μόδα, αλλά μια αγορά που αναπτύσσεται με ρυθμούς-ρεκόρ στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ο κλάδος των φυτικών γαλακτοκομικών στη χώρα μας ξεπερνά ήδη τα 11 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ προβλέπεται να αυξάνεται με ρυθμό σχεδόν 10% τον χρόνο τα επόμενα χρόνια. Το 18% των Ελλήνων δηλώνει ότι καταναλώνει φυτικά υποκατάστατα γαλακτοκομικών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ τρεις στους τέσσερις σκοπεύουν να τα εντάξουν πιο συστηματικά στη διατροφή τους. Οι λόγοι; Από τη δυσανεξία στη λακτόζη και την αναζήτηση πιο υγιεινών επιλογών, μέχρι την περιβαλλοντική συνείδηση και την προτίμηση σε πιο "καθαρές" τροφές. Παρόλα αυτά, η αγορά αντιμετωπίζει και προκλήσεις: υψηλότερες τιμές, περιορισμένη ενημέρωση του κοινού και μεγάλες διαφορές στην ποιότητα των προϊόντων. Και αυτές οι διαφορές φαίνεται πως δεν είναι μόνο γευστικές, αλλά και... χημικές.Τι κρύβουν τα φυτικά γάλατα στην Ελλάδα - Νέα μελέτη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(12)
- Άμυνα(26)
- Αστυνομικά(30)
- Εκπαίδευση(192)
- Εργασία(30)
- Θρησκεία(7)
- Κοινωνία(579)
- Νομικά(10)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(563)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.