Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες: Από τα σαλιγκάρια ως τα σύκα
Εικόνα: AI Facebook Twitter Viber WhatsApp Email Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων δείχνει πόσο στενά συνδεόταν το φαγητό με τη φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής τους Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες Το αρχαίο ελληνικό τραπέζι ξεχώριζε για την ποικιλία του, αλλά και για το μέτρο που το χαρακτήριζε. Οι περισσότεροι ξεκινούσαν τη μέρα τους με ένα απλό πρωινό: ένα μικρό κριθαρένιο ψωμί βουτηγμένο σε κρασί, συχνά με ελιές ή σύκα. Άλλες φορές προτιμούσαν τον κυκεώνα, ένα ρόφημα από βρασμένο κριθάρι με μέντα ή θυμάρι, που θεωρούσαν ευεργετικό. Το μεσημεριανό περιλάμβανε ψάρια όπως τσιπούρα, σαρδέλα ή χέλι και όσπρια όπως φακές, ρεβίθια και κουκιά. Οι Αθηναίοι καλλιεργούσαν στους κήπους τους λαχανικά όπως μαρούλια, αγκινάρες, βλίτα, σέλινο, άνηθο και δυόσμο. Ανάμεσα στα αγαπημένα τους προϊόντα ήταν τα σύκα, τα αγγούρια και τα σαλιγκάρια, που είχαν ιδιαίτερη θέση στο τραπέζι.Το δείπνο και οι συνήθειες του φαγητού Το δείπνο ήταν το πιο σημαντικό γεύμα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(6)
- Άμυνα(31)
- Αστυνομικά(25)
- Εκπαίδευση(282)
- Εργασία(56)
- Θρησκεία(11)
- Κοινωνία(489)
- Νομικά(6)
- Ομογένεια(4)
- Πολιτική(628)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.