πριν από  2 ημέρες 23 ώρες

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το dragon fruit, ή pitaya, δεν είναι πια ένα άγνωστο εξωτικό φρούτο. Με τις ελληνικές καλλιέργειες να πολλαπλασιάζονται, η Κρήτη και η Πελοπόννησος φιλοδοξούν να γίνουν τα μεσογειακά κέντρα του "φρούτου του δράκου". Στην Κρήτη, από το Ηράκλειο μέχρι την Ιεράπετρα, μικροπαραγωγοί πειραματίζονται με δεκάδες ποικιλίες. Η Ιεράπετρα, άλλωστε, διαθέτει το κατάλληλο κλίμα για θερμοκηπιακή καλλιέργεια, ενώ το Ηράκλειο πρωτοστατεί στη διάθεση προς premium αγορές. Στην Πελοπόννησο, η Καλαμάτα δείχνει τον δρόμο με θερμοκήπια και οικογενειακές φάρμες που βλέπουν την απόδοση να φτάνει τους 5 τόνους ανά στρέμμα. "Χρυσές τιμές" Οι τιμές πώλησης αγγίζουν τα 20 ευρώ το κιλό, με την εγχώρια παραγωγή να καλύπτει λιγότερο από το 10% της ζήτησης. Το υψηλό κόστος εγκατάστασης - άνω των 5.000 ευρώ ανά στρέμμα - αποσβένεται γρήγορα χάρη στις σταθερές παραγγελίες από ξενοδοχεία 5 αστέρων, εστιατόρια fusion και καταστήματα gourmet. Facebook Το superfood του...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation