Το "φρούτο του δράκου" σε Κρήτη και Πελοπόννησο: Νέες φυτείες με φρέσκο κέρδος, εξαγωγές και μέλλον
Το dragon fruit, ή pitaya, δεν είναι πια ένα άγνωστο εξωτικό φρούτο. Με τις ελληνικές καλλιέργειες να πολλαπλασιάζονται, η Κρήτη και η Πελοπόννησος φιλοδοξούν να γίνουν τα μεσογειακά κέντρα του "φρούτου του δράκου". Στην Κρήτη, από το Ηράκλειο μέχρι την Ιεράπετρα, μικροπαραγωγοί πειραματίζονται με δεκάδες ποικιλίες. Η Ιεράπετρα, άλλωστε, διαθέτει το κατάλληλο κλίμα για θερμοκηπιακή καλλιέργεια, ενώ το Ηράκλειο πρωτοστατεί στη διάθεση προς premium αγορές. Στην Πελοπόννησο, η Καλαμάτα δείχνει τον δρόμο με θερμοκήπια και οικογενειακές φάρμες που βλέπουν την απόδοση να φτάνει τους 5 τόνους ανά στρέμμα. "Χρυσές τιμές" Οι τιμές πώλησης αγγίζουν τα 20 ευρώ το κιλό, με την εγχώρια παραγωγή να καλύπτει λιγότερο από το 10% της ζήτησης. Το υψηλό κόστος εγκατάστασης - άνω των 5.000 ευρώ ανά στρέμμα - αποσβένεται γρήγορα χάρη στις σταθερές παραγγελίες από ξενοδοχεία 5 αστέρων, εστιατόρια fusion και καταστήματα gourmet. Facebook Το superfood του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(27)
- Άμυνα(82)
- Αστυνομικά(92)
- Εκπαίδευση(182)
- Εργασία(108)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(512)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(602)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.