πριν από  9 ώρες 18 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ένα ταξίδι 67 χρόνων ολοκληρώθηκε στη Βάρκιζα, εκεί όπου οι αναμνήσεις μοσχοβολούν φρέσκο ψωμί και βανίλια υποβρύχιο. Ο ιστορικός φούρνος "Γεωργιάδης", που χάρισε γεύσεις και στιγμές στα Νότια Προάστια, κατέβασε ρολά στις 6 Μαίου, αφήνοντας πίσω του κάτι παραπάνω από ένα κατάστημα: μια αγαπημένη συνήθεια ζωής. Για δεκαετίες, το μικρό πέτρινο κτίσμα με τις μυρωδιές που πλημμύριζαν τον δρόμο, δεν ήταν απλώς φούρνος. Ήταν το σταθερό σημείο που ενωνόταν με τα καλοκαίρια μας. Εκεί σταματούσαμε μετά τις αλμυρές βουτιές για να πάρουμε κουλούρια, τυρόπιτες, ή το πιο γλυκό "υποβρύχιο" που έλιωνε αργά στο νερό. Μια καθιερωμένη στάση που δεν χανόταν με τίποτα -η "στάση Γεωργιάδη"- έγινε όρος αυτονόητος για όσους μεγάλωσαν δίπλα στη θάλασσα. Μία ιστορία που ξεκίνησε από το 1910 Η ιστορία ξεκίνησε πολύ πριν, το 1910, στην καρδιά της Αθήνας, όταν ο Γεώργιος Γεωργιάδης άνοιξε τον πρώτο του φούρνο στην οδό Εμμ. Μπενάκη. Πρωτοπόρος στην εποχή του...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation