Βάρκιζα: Τέλος εποχής για τον ιστορικό φούρνο "Γεωργιάδης"
Ένα ταξίδι 67 χρόνων ολοκληρώθηκε στη Βάρκιζα, εκεί όπου οι αναμνήσεις μοσχοβολούν φρέσκο ψωμί και βανίλια υποβρύχιο. Ο ιστορικός φούρνος "Γεωργιάδης", που χάρισε γεύσεις και στιγμές στα Νότια Προάστια, κατέβασε ρολά στις 6 Μαίου, αφήνοντας πίσω του κάτι παραπάνω από ένα κατάστημα: μια αγαπημένη συνήθεια ζωής. Για δεκαετίες, το μικρό πέτρινο κτίσμα με τις μυρωδιές που πλημμύριζαν τον δρόμο, δεν ήταν απλώς φούρνος. Ήταν το σταθερό σημείο που ενωνόταν με τα καλοκαίρια μας. Εκεί σταματούσαμε μετά τις αλμυρές βουτιές για να πάρουμε κουλούρια, τυρόπιτες, ή το πιο γλυκό "υποβρύχιο" που έλιωνε αργά στο νερό. Μια καθιερωμένη στάση που δεν χανόταν με τίποτα -η "στάση Γεωργιάδη"- έγινε όρος αυτονόητος για όσους μεγάλωσαν δίπλα στη θάλασσα. Μία ιστορία που ξεκίνησε από το 1910 Η ιστορία ξεκίνησε πολύ πριν, το 1910, στην καρδιά της Αθήνας, όταν ο Γεώργιος Γεωργιάδης άνοιξε τον πρώτο του φούρνο στην οδό Εμμ. Μπενάκη. Πρωτοπόρος στην εποχή του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(31)
- Άμυνα(56)
- Αστυνομικά(105)
- Εκπαίδευση(205)
- Εργασία(112)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(465)
- Νομικά(4)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(587)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.