πριν από  1 ημέρα 11 ώρες

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια νέα επιστημονική μελέτηέρχεται να αναδείξει σοβαρές ανησυχίες για τα προϊόντα ωμής διατροφής για γάτες, αποκαλύπτοντας ότι σε μια σειρά από εμπορικά διαθέσιμα τρόφιμα εντοπίστηκαν παθογόνα βακτήρια και γονίδια αντοχής στα αντιβιοτικά, με πιθανές επιπτώσεις και για την υγεία των κατοίκων του σπιτιού.Τι έκαναν οι ερευνητές Οι επιστήμονες συνέλεξαν 112 προϊόντα γατοτροφών (συμπεριλαμβανομένων συμβατικών και ωμών, ωμές πάστες, κατεψυγμένες ή αποξηραμένες) και τα ανέλυσαν με καλλιέργεια μικροβίων αλλά και με τεχνικές αλληλούχισης DNA. Οι κύριες ανακαλύψεις: 1. Μόνο στα ωμά προϊόντα απομονώθηκαν βακτηριακές καλλιέργειες - σε 19 γένη, όπως: Σαλμονέλα (Salmonella)Κλωστηρίδιο (Clostridium)Εσερίχια (Escherichia coli)Κλεμπσιέλλα (Klebsiella) Εντεροβακτήριο (Enterobacter)Κρονόβακτερ (Cronobacter) 2. Εντοπίστηκαν στελέχη Pseudomonas ανθεκτικά στα καρβαπενέμια από κατεψυγμένα ωμά δείγματα, καθώς και βακτήρια Bacillus με γονίδιο bla2, που...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation