Ωμή διατροφή για γάτες: Kίνδυνοι και μικροβιακά πολλαπλά ζητήματα-"Καμπανάκι" για όλη την οικογένεια
Μια νέα επιστημονική μελέτηέρχεται να αναδείξει σοβαρές ανησυχίες για τα προϊόντα ωμής διατροφής για γάτες, αποκαλύπτοντας ότι σε μια σειρά από εμπορικά διαθέσιμα τρόφιμα εντοπίστηκαν παθογόνα βακτήρια και γονίδια αντοχής στα αντιβιοτικά, με πιθανές επιπτώσεις και για την υγεία των κατοίκων του σπιτιού.Τι έκαναν οι ερευνητές Οι επιστήμονες συνέλεξαν 112 προϊόντα γατοτροφών (συμπεριλαμβανομένων συμβατικών και ωμών, ωμές πάστες, κατεψυγμένες ή αποξηραμένες) και τα ανέλυσαν με καλλιέργεια μικροβίων αλλά και με τεχνικές αλληλούχισης DNA. Οι κύριες ανακαλύψεις: 1. Μόνο στα ωμά προϊόντα απομονώθηκαν βακτηριακές καλλιέργειες - σε 19 γένη, όπως: Σαλμονέλα (Salmonella)Κλωστηρίδιο (Clostridium)Εσερίχια (Escherichia coli)Κλεμπσιέλλα (Klebsiella) Εντεροβακτήριο (Enterobacter)Κρονόβακτερ (Cronobacter) 2. Εντοπίστηκαν στελέχη Pseudomonas ανθεκτικά στα καρβαπενέμια από κατεψυγμένα ωμά δείγματα, καθώς και βακτήρια Bacillus με γονίδιο bla2, που...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(29)
- Άμυνα(35)
- Αστυνομικά(22)
- Εκπαίδευση(307)
- Εργασία(81)
- Θρησκεία(28)
- Κοινωνία(580)
- Νομικά(42)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(623)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.