37% αυξημένη μακροζωία έχουν όσοι τρώνε σύνθετους υδατάνθρακες και ίνες - Έρευνα
Αυξάνονται οι ερευνητικές αποδείξεις ότι αυτά που τρώμε διαμορφώνουν το πόσο καλά γερνάμε. Bigstock Μια σημαντική μελέτη ήρθε να προσθέσει νέα αδιάσειστα σχετικά στοιχεία: οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών μπορεί να έχουν έως και 37% αυξημένες πιθανότητες να φτάσουν σε μεγαλύτερη ηλικία με καλή υγεία σε σύγκριση με εκείνες που βασίζονται περισσότερο σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Τα ευρήματα υπογραμμίζουν πόσο έντονα επηρεάζει η ποιότητα -όχι μόνο η ποσότητα- των υδατανθράκων την μακροπρόθεσμη υγεία.Τι διαπίστωσε η μελέτη Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Network Open, ανέλυσε τα μακροπρόθεσμα διατροφικά πρότυπα 47.513 γυναικών, οι οποίες συμμετείχαν στην Μελέτη Υγείας των Νοσηλευτών II, μία από τις πιο εκτεταμένες και καλά τεκμηριωμένες ομάδες στην επιστήμη της διατροφής των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια σχεδόν τριών δεκαετιών παρακολούθησης, οι ερευνητές εξέτασαν το πώς η ποιότητα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(35)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(154)
- Υγεία(378)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.