5 τροφές που βοηθούν στην επούλωση του εγκαύματος από τον ήλιο
Ένα ηλιακό έγκαυμα προκαλεί φλεγμονή, κνησμό και ξεφλούδισμα. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Η συχνή έκθεση στον ήλιο μπορεί επίσης να προκαλέσει ρυτίδες και αποχρωματισμό της επιδερμίδας (καφέ κηλίδες). Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να υποστηρίξει τη διαδικασία επούλωσης μετά από ένα ηλιακό έγκαυμα. Δείτε πέντε τροφές που η περιεκτικότητά τους σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά μπορεί να συμβάλλει στην ταχύτερη επούλωση. Καρότα Τα καρότα είναι από τις καλύτερες τροφές που μπορείτε να φάτε εάν έχετε πάθει έγκαυμα από τον ήλιο χάρη στη βήτα καροτίνη που περιέχουν. Η βήτα καροτίνη ανήκει στα καροτενοειδή που είναι οι φυσικές χρωστικές των κίτρινων, κόκκινων και πορτοκαλί φρούτων και λαχανικών. Εκτός από τα καρότα, υπάρχει στις γλυκοπατάτες και το πεπόνι. Κάποια πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, είναι επίσης καλές πηγές βήτα καροτίνης. Τα καροτενοειδή συσσωρεύονται στην...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(84)
- Υγεία(295)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.