Ακμή: Είναι αλήθεια ότι την επιδεινώνουν τα πλούσια σε λιπαρά φαγητά; Τι απαντά μία ειδικός
Το σμήγμα (λίπος) που παράγουν οι πόροι του δέρματος επηρεάζεται κυρίως από τις ορμόνες και τα γονίδια, Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εφ' όσον το λιπαρό δέρμα ευνοεί την ακμή, τότε και τα λιπαρά τρόφιμα κάνουν το ίδιο. Μία βρετανίδα καθηγήτρια, όμως, αναφέρει πως αυτό είναι στην πραγματικότητα ένας παλαιός, αλλά ακόμα κραταιός μύθος. Όπως εξηγεί η Dr. Rosalind Simpson, αναπληρώτρια καθηγήτρια Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ, το σμήγμα (δηλαδή το λίπος) που παράγουν οι πόροι του δέρματος επηρεάζεται κυρίως από τις ορμόνες και τα γονίδιά μας, και όχι από τα λιπαρά που περιέχουν οι τροφές που τρώμε. Η κύρια αιτία της ακμής είναι η αύξηση στα ανδρογόνα (δηλαδή στις ορμόνες του ανδρικού φύλου) που συμβαίνει κατά την εφηβεία. Ανδρογόνα φέρουν και τα δύο φύλα, γι' αυτό η ακμή είναι πολύ συχνότερη στην εφηβεία απ' ό,τι στην ενήλικη ζωή. Η αύξηση των ανδρογόνων διεγείρει την παραγωγή σμήγματος. Αυτό αναμιγνύεται με τα νεκρά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Παρά τον μύθο που επικρατεί, η έκθεση στον ήλιο δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής. Μελέτες δείχνουν ότι το 50% των ασθενών βλέπουν επιδείνωση των συμπτωμάτων το καλοκαίρι. Ενώ πράγματι έχει την ιδιότητα να ξηραίνει αρχικά τα σπυράκια, με την πάροδο του χρόνου επιδεινώνει τη δερματοπάθεια, αφού οι ακτίνες UVΒ προκαλούν φλεγμονή και βλάβη στον δερματικό φραγμό με...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(160)
- Υγεία(416)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.