Αμύγδαλα: Τα οφέλη της συχνής κατανάλωσης
Πολύ συχνά λέμε ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, και σπάνια θα δούμε άλλον καρπό να αναφέρεται ως πρώτο-πρώτο παράδειγμα πέρα από τα αμύγδαλα. Ανήκουν στην κατηγορία των υπερτροφών και είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά, ασβέστιο, μαγνήσιο, ριβοφλαβίνη και πολλά ακόμη θρεπτικά συστατικά.Θρεπτικά συστατικά ανά 100 γραμμάρια ωμά αμύγδαλα Θερμίδες: περίπου 600 Λιπαρά: 51,1 g (κυρίως μονοακόρεστα & πολυακόρεστα) Φυτικές ίνες: 10,8 g Πρωτείνες: 21,4 g Βιοτίνη: 57 μg Ασβέστιο: 254 mg Φώσφορος: 503 mg Μαγνήσιο: 258 mg Χαλκός: 0,91 mg Αν τα ψήσετε και προσθέσετε λίγο αλάτι, οι θερμίδες ανεβαίνουν περίπου στις 640, αλλά τα βασικά θρεπτικά στοιχεία παραμένουν εντυπωσιακά παρόμοια. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά και στα οφέλη που μπορούν να έχουν τα αμύγδαλα για τον οργανισμό μας.Φυσική πηγή αντιοξειδωτικών Τα αμύγδαλα είναι γεμάτα βιταμίνη Ε, ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(22)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(122)
- Υγεία(369)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.