Ανακουφίζει η ζάχαρη από τον χρόνιο πόνο; Η ψυχολογία της συναισθηματικής κατανάλωσης φαγητού
Ο χρόνιος πόνος, δηλαδή ο πόνος που διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες, επηρεάζει περίπου το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού και αποτελεί σημαντική πρόκληση για τα συστήματα υγείας. Παρά τις προόδους στη φαρμακοθεραπεία και τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, η διαχείρισή του παραμένει πολύπλοκη και πολυπαραγοντική. Νέα μελέτη δείχνει ότι πάνω από τα δύο τρίτα των ατόμων με χρόνιο πόνο στρέφονται στην κατανάλωση φαγητού για να τον αντιμετωπίσουν. Οι επιπτώσεις αυτής της τακτικής είναι πολύπλευρες και δυνητικά επικίνδυνες για την υγεία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η συναισθηματική κατανάλωση τροφής ("comfort eating") αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς -και συχνά παραγνωρισμένους- τρόπους με τους οποίους οι ασθενείς επιχειρούν να ανακουφιστούν από τα συμπτώματα.Η ψυχολογία πίσω από τη συναισθηματική κατανάλωση φαγητού Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από 141 ενήλικες με χρόνιο πόνο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι:Πάνω από 66% των συμμετεχόντων...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(70)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(130)
- Υγεία(356)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.