Αναπτύχθηκε κοκτέιλ προβιοτικών που πιθανόν θα συμβάλλει στην πρόληψη του Alzheimer
O ερευνητής Dr. Yadav, του USF Health Morsani College of Medicine και η ομάδα του αναπτύσσουν ένα κοκτέιλ που περιέχει πολλά είδη προβιοτικών. Tο ρόφημα είναι μοναδικό μείγμα προβιοτικών που μπορεί να επηρεάσει θετικά το μικροβίωμα. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports και υποδεικνύει οτι το κοκτέιλ θα μπορούσε να αποτελέσει καινοτόμο θεραπεία που θα συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου για Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας. Μελέτη σε ποντίκια, που έλαβαν το κοκτέιλ στο νερό τους για 16 εβδομάδες και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε τεστ εντοπισμού υποβρύχιας πλατφόρμας, έδειξε ότι αυτά που ήπιαν το κοκτέιλ μπορούσαν καλύτερα να βρουν πιο γρήγορα την πλατφόρμα. Οι ερευνητές ανακάλυψαν οτι το κοκτέιλ μείωσε τα επίπεδα πρωτεϊνών που μπορούν να προκαλέσουν τη συσσώρευση πλακών στον εγκέφαλο. Φάνηκε επίσης πως μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής του εγκεφάλου και διατηρεί στενές συνδέσεις στον εγκεφαλοαιματικό φραγμό, εμποδίζοντας τη διαρροή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(80)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(145)
- Υγεία(417)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.