ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΤΡΟΦΙΜΑ!
Φροντίζουμε να εντάσσουμε καθημερινά στη διατροφή μας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και άλλα φυτοχημικά συστατικά, ώστε να βοηθάμε το σώμα μας να αντιμετωπίζει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή. Ακόμα και μια κουταλιά ελαιόλαδο την ημέρα, ένα αντιοξειδωτικό τσάι με τζίντζερ και λεμόνι και λίγα μούρα ή σταφύλια στο πρωινό γεύμα μπορούν να αυξήσουν θεαματικά την πρόσληψη αντιοξειδωτικών. Ας δούμε μερικά αντιφλεγμονώδη τρόφιμα κατά σειρά προτεραιότητας, ξεκινώντας από εκείνα με την ισχυρότερη επιστημονική τεκμηρίωση και τα πιο σημαντικά οφέλη: Λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλα, γαύρος, πέστροφα) Πλούσια σε ω-3 EPA και DHA που ενσωματώνονται στις κυτταρικές μεμβράνες, μειώνουν το αραχιδονικό οξύ και παράγουν ρεσολβίνες με αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO) Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά (ελαϊκό οξύ) και πολυφαινόλες όπως υδροξυτυροσόλη και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(79)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(149)
- Υγεία(394)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.