πριν από  2 ημέρες 12 ώρες

Vita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η καλύτερη εποχή για υπαίθριες συναντήσεις με τους αγαπημένους μας, τραπέζια, party και μπάρμπεκιου γεμάτα νόστιμες λιχουδιές. Τότε όμως, φαίνεται να είναι επίσης πιο πιθανό να κινδυνεύουμε από τροφική δηλητηρίαση, προειδοποιούν οι ειδικοί. Περίπου 600 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν από τροφιμογενή νοσήματα κάθε χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και όταν έρχεται το καλοκαίρι, οι λοιμώξεις που οφείλονται στη σαλμονέλα, τη λιστέρια και πολλά άλλα παθογόνα που ευθύνονται συνήθως για τη μόλυνση των τροφίμων κορυφώνονται, σύμφωνα με στοιχεία του U.S. Foodborne Diseases Active Surveillance Network. Μάλιστα, τα τροφιμογενή νοσήματα φαίνεται να είναι 10 φορές συχνότερα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, συγκριτικά με τους χειμερινούς μήνες, επισημαίνει επιστημονική μελέτη δημοσιευμένη στο Scientific Reports. Γιατί λοιπόν, αυξάνεται ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης το καλοκαίρι και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation