Από ποια δηλητηρίαση κινδυνεύουμε περισσότερο το καλοκαίρι;
Το καλοκαίρι μπορεί να είναι η καλύτερη εποχή για υπαίθριες συναντήσεις με τους αγαπημένους μας, τραπέζια, party και μπάρμπεκιου γεμάτα νόστιμες λιχουδιές. Τότε όμως, φαίνεται να είναι επίσης πιο πιθανό να κινδυνεύουμε από τροφική δηλητηρίαση, προειδοποιούν οι ειδικοί. Περίπου 600 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν από τροφιμογενή νοσήματα κάθε χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο. Και όταν έρχεται το καλοκαίρι, οι λοιμώξεις που οφείλονται στη σαλμονέλα, τη λιστέρια και πολλά άλλα παθογόνα που ευθύνονται συνήθως για τη μόλυνση των τροφίμων κορυφώνονται, σύμφωνα με στοιχεία του U.S. Foodborne Diseases Active Surveillance Network. Μάλιστα, τα τροφιμογενή νοσήματα φαίνεται να είναι 10 φορές συχνότερα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, συγκριτικά με τους χειμερινούς μήνες, επισημαίνει επιστημονική μελέτη δημοσιευμένη στο Scientific Reports. Γιατί λοιπόν, αυξάνεται ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης το καλοκαίρι και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(41)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(125)
- Υγεία(345)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.