Από τυρί μέχρι φρούτα, όλα τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να τυλίγετε σε μεμβράνη το καλοκαίρι
Η μεμβράνη, που θεωρείται μια εύκολη και πρακτική λύση για την κάλυψη και αποθήκευση φαγητού, μπορεί να αποδειχθεί προβληματική καθώς το υλικό της, συνήθως PVC ή πολυαιθυλένιο, μπορεί να προστατεύει τα τρόφιμα από την έκθεση στον αέρα ή τις οσμές, παγιδεύει όμως την υγρασία και σε συνδυασμό με τη ζέστη δημιουργεί ιδανικό περιβάλλον για βακτήρια και μούχλα. Γι' αυτό, είναι πάντα λάθος να καλύπτονται με μεμβράνη ζεστά φαγητά, ενώ το καλοκαίρι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή καθώς κάποια τρόφιμα αλλοιώνονται πιο εύκολα όταν έρχονται σε επαφή με τη μεμβράνη. Πώς να αποθηκεύσετε διάφορα τρόφιμα χωρίς χρήση μεμβράνης Η Corriere della Sera δίνει συμβουλές για σωστή αποθήκευση των τροφίμων το καλοκαίρι: Φρέσκα τυριά όπως η ρικότα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμότητα και την υγρασία. Η περιτύλιξή τους σε πλαστική μεμβράνη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας. Είναι προτιμότερο να φυλάσσονται στην αρχική τους...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(56)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(129)
- Υγεία(323)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.