ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ: ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ
Υπάρχουν διάφοροι τύποι αρθρίτιδας, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα και η ψωριασική αρθρίτιδα. Η αντιμετώπιση όλων των τύπων αρθρίτιδας βασίζεται στη μείωση της φλεγμονής και τη διαχείριση του πόνου. Καμία διατροφή δεν μπορεί να εξαλείψει πλήρως τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και ανάλογα με τον τύπο της πάθησης οι πάσχοντες έχουν διαφορετικές ευαισθησίες που προκαλούν φλεγμονή. Η μείωση των παρακάτω τροφών μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων: Κορεσμένα λιπαρά: Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά προκαλούν αύξηση του λιπώδους ιστού και φλεγμονή και επιδεινώνουν την αρθρίτιδα. Σημαντικές πηγές κορεσμένων λιπαρών είναι το κόκκινο κρέας, τα πλήρη γαλακτοκομικά, τα τηγανητά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι η μείωση των κορεσμένων λιπαρών βοηθά στην αποκατάσταση της φυσικής άμυνας του σώματος μειώνοντας ταυτόχρονα τη φλεγμονή. Ζάχαρη και επεξεργασμένοι υδατάνθρακες: Η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(22)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(70)
- Υγεία(183)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.