Αυτά είναι τα οφέλη που έχει για την υγεία το μπρόκολο - Θερμίδες και θρεπτικά συστατικά
Newsroom | email: [email protected] Το μπρόκολο, μπορεί να είναι από εκείνα τα λαχανικά που οι περισσότεροι αντιπαθούν, ωστόσο αποτελεί έναν μικρό διατροφικό θησαυρό, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πολύτιμες βιταμίνες και ανεκτίμητες φυτοχημικές ουσίες. "Σίγουρα δεν είναι η αγαπημένη επιλογή πολλών ανθρώπων. Μπορούμε όμως να το φάμε με πολλούς τρόπους και ασφαλώς αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσουμε, διότι προσφέρει σημαντικά οφέλη", λέει η διαιτολόγος Dr. Beth Czerwony, συνεργάτις στο Τμήμα Διατροφής της Cleveland Clinic, στο Οχάιο. Μπορείτε, λ.χ., να το ψιλοκόψετε σε μία ομελέτα ή να προσθέσετε λίγο στη σαλάτα σας. Δοκιμάστε το επίσης βρασμένο στον ατμό μαζί με πατάτες, καρώτα και ωμό ελαιόλαδο. Είναι επίσης πεντανόστιμο σε σουφλέ με τυρί και κουνουπίδι! Η θρεπτική αξία Σύμφωνα με την βάση δεδομένων τροφίμων FoodData Central του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, ανά 100 γρ. το ωμό μπρόκολο παρέχει:90 γραμμάρια νερό39...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(59)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(119)
- Υγεία(421)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.