Ποια τρόφιμα καθυστερούν άνοια και καρδιοπάθεια, ποια τις επισπεύδουν
Τι έδειξε η παρακολούθηση επί 15 χρόνια σχεδόν 2.500 εθελοντών από τη Σουηδία. Τι αναφέρουν οι ερευνητές. Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθώς μεγαλώνουμε μπορεί να κάνουν τη διαφορά στον κίνδυνο αναπτύξεως συχνών χρονίων παθήσεων, όπως η καρδιοπάθεια και η άνοια, αναφέρουν επιστήμονες από τη Σουηδία. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι ορισμένα δρουν προστατευτικά ενώ άλλα, που ασκούν φλεγμονώδη δράση, αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο. Στη μελέτη τους εξέτασαν τρία υγιεινά διατροφικά προγράμματα και ένα προφλεγμονώδες. Τα υγιεινά είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα πως περιείχαν άφθονα: ΛαχανικάΔημητριακά ολικής αλέσεωςΦρούταΌσπριαΞηρούς καρπούςΑκόρεστα λιπαρά Περιείχαν επίσης μειωμένες ποσότητες γλυκών, κόκκινο κρέατος, επεξεργασμένων κρεατικών, βουτύρου και μαργαρίνης. Αντιθέτως, το προφλεγμονώδες διαιτολόγιο εστίαζε περισσότερο:Στο κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα κρεατικάΤα επεξεργασμένα δημητριακά (π.χ. λευκό ψωμί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(16)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(144)
- Υγεία(401)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.