Αυτές είναι οι τροφές που δεν αντέχουν στο ψυγείο πάνω από μία ημέρα
Newsroom | email: [email protected] Το φαινόμενο να βάζουμε τρόφιμα στο ψυγείο και μετά να τα ξεχνάμε, είναι αρκετά σύνηθες, αλλά μερικές φορές μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας. "Τα περισσότερα έτοιμα φαγητά μπορούν με ασφάλεια να καταναλωθούν μετά από 3-4 ημέρες, εφ' όσον μπουν στο ψυγείο εντός 2 ωρών από το τέλος του μαγειρέματος", αναφέρει χαρακτηριστικά η Dr. Tracey Brigman, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλα, ούτε για όλα τα συστατικά. Όπως εξηγεί, ορισμένα είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα στην ανάπτυξη βακτηρίων και πρέπει να καταναλώνονται πολύ νωρίτερα. Δείτε τέσσερα τρόφιμα, που καλό είναι να καταναλώνονται αυθημερόν μετά την προμήθειά τους ή έστω την επόμενη μέρα. Ωμό κοτόπουλο: Αν αγοράσατε κοτόπουλο και το ξεχάσατε δύο 24ωρα στο ψυγείο, είναι πιθανό να μυρίζει ήδη. Είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στην ανάπτυξη σαλμονέλας, διότι έχει λιγότερο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(57)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(157)
- Υγεία(409)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.