πριν από  8 ώρες 19 λεπτά

Madata.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Πολλές μελέτες του παρελθόντος επισήμαναν πόσο μπορούν να βλάψουν την υγεία μας διάφορες υπερ-επεξεργασμένες τροφές όπως τα αναψυκτικά, συσκευασμένα σνακ και γλυκά αλλά και ενεργειακά ποτά. Αυτά τα προϊόντα τα βλέπουμε πλέον παντού διαθέσιμα και ανά πάσα στιγμή. Οι τροφές αυτές γνωρίζουμε ότι μας κάνουν κακό αυξάνοντας το βάρος και πυροδοτώντας πλήθος χρόνιων ασθενειών, όπως ο διαβήτης. Μια νεότερη μελέτη αναδεικνύει ένα συστατικό αυτών των προϊόντων που ενοχοποιούνται και για ογκογένεση, με μια όμως ανατροπή ως προς τη λειτουργία της. Σύμφωνα με νεότερη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις που δημοσιεύτηκε στο Nature, η φρουκτόζη από σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (High Fructose Corn Syrup - HFCS) προάγει την ανάπτυξη όγκων σε μοντέλα ποντικιών στο εργαστήριο που εξέταζαν το μελάνωμα, τον καρκίνο του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Ωστόσο, η φρουκτόζη δεν τροφοδοτεί άμεσα τους όγκους. Αντιθέτως, οι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation