Δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα: Το "ελιξίριο" για μακροζωία και υγεία της καρδιάς
Τα ψάρια αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα για την καρδιά, και αυτό δεν είναι τυχαίο. Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση ψαριών, ιδιαίτερα των λιπαρών ειδών, έχει θετική επίδραση στην καρδιοαγγειακή υγεία. Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες και ο τόνος, είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και διαθέτουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοαγγειακών νοσημάτων. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association διαπίστωσε ότι η κατανάλωση δύο μερίδων λιπαρών ψαριών ανά εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοαγγειακών προβλημάτων έως 36%. Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν συστηματικά ψάρια έχουν χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και υψηλότερα επίπεδα HDL, γνωστής ως "καλής" χοληστερόλης. Επιπλέον, τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν τη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Bάλτε στο τραπέζι άφθονα ψάρια - κατά προτίμηση λιπαρά - και η καρδιά σας θα σας ευγνωμονεί! ΝΙΚΗ ΨΑΛΤΗ05/07/2025 14:28:46 Photo: iStock Τα ψάρια θεωρούνται το αγαπημένο τρόφιμο για την καρδιά και αυτό δεν είναι τυχαίο. Οι ωφέλειες των ψαριών για την καρδιά τεκμηριώνονται από πολλές επιστημονικές έρευνες και μελέτες, οι οποίες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ψαριών...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(31)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(98)
- Υγεία(282)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.