Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε καθημερινά
Επί χρόνια, τα αυγά θεωρούνταν από τις πιο αμφιλεγόμενες τροφές. Θεωρούνταν κυρίως ότι αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, με πολλούς ειδικούς να συνιστούν τη μείωση ή ακόμη και την αποφυγή τους. Ωστόσο, πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα έχουν ανατρέψει αυτές τις αντιλήψεις. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η κατανάλωση έως και δύο αυγών την ημέρα δεν αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης σε υγιή άτομα. Στην πραγματικότητα, η χοληστερόλη των αυγών φαίνεται να έχει ελάχιστη επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης του οργανισμού μας, ιδίως όταν καταναλώνονται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής. Ο κρόκος μάλιστα, που συχνά αποφεύγεται, περιέχει αντιοξειδωτικά και υγιή λιπαρά, που είναι ωφέλιμα για τον οργανισμό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Food & Function δίνει και νέα δεδομένα για τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης αυγών και γενικής υγείας. Η μελέτη δείχνει ότι τα αυγά προσφέρουν πολλά περισσότερα από υψηλής ποιότητας πρωτείνη. Η έρευνα παρακολούθησε...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία που υπάρχει φυσικά στο σώμα μας και είναι απαραίτητη για πολλές λειτουργίες, όπως η δημιουργία ορμονών (όπως οι ορμόνες του φύλου), η παραγωγή της βιταμίνης D, η δημιουργία χολής που βοηθά στην πέψη των λιπαρών τροφών και η κατασκευή των κυτταρικών μεμβρανών. Η χοληστερόλη παράγεται κυρίως στο ήπαρ αλλά λαμβάνεται και από τις...
Επί χρόνια, τα αυγά θεωρούνταν από τις πιο αμφιλεγόμενες τροφές. Θεωρούνταν κυρίως ότι αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, με πολλούς ειδικούς να συνιστούν τη μείωση ή ακόμη και την αποφυγή τους. Ωστόσο, πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα έχουν ανατρέψει αυτές τις αντιλήψεις. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η κατανάλωση έως και δύο αυγών την ημέρα δεν αυξάνει τα επίπεδα...
Εδώ και δεκαετίες, τα αυγά αποτελούν αντικείμενο διατροφικής διαμάχης. Κάθε πρωί, εκατομμύρια άνθρωποι τρώνε ένα αυγό και ξεκινούν τη μέρα τους. Ωστόσο, εδώ και δεκαετίες, αποτελούν επίσης αντικείμενο διατροφικής διαμάχης. Οι επαγγελματίες υγείας κάποτε μας προειδοποίησαν να περιορίσουμε την κατανάλωση αυγών λόγω ανησυχιών για τη χοληστερόλη. Φοβόντουσαν ότι πάρα...
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, απέδειξαν ότι δεν ευθύνεται η χοληστερόλη των αυγών, αλλά τα κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή, για τις παθήσεις της καρδιάς. Σε μια πρωτοποριακή μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τις ανεξάρτητες επιδράσεις της χοληστερόλης της διατροφής και των κορεσμένων λιπαρών στην LDL χοληστερόλη (την "κακή" χοληστερόλη) και...
Η χοληστερόλη παράγεται κυρίως στο ήπαρ αλλά λαμβάνεται και από τις τροφές που περιέχουν ζωικά λίπη. Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία που υπάρχει φυσικά στο σώμα μας και είναι απαραίτητη για πολλές λειτουργίες, όπως η δημιουργία ορμονών (όπως οι ορμόνες του φύλου), η παραγωγή της βιταμίνης D, η δημιουργία χολής που βοηθά στην πέψη των λιπαρών τροφών και η...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(24)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(119)
- Υγεία(289)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.