Bαριατρικός χειρουργός: "Οι Ιταλοί δεν παχαίνουν τρώγοντας μακαρόνια, γιατί τα μαγειρεύουν με αυτόν τον τρόπο"
Αν αγαπάτε τα μακαρόνια, αυτή η ανακάλυψη θα σας εκπλήξει: ο τρόπος που μαγειρεύονται τα ζυμαρικά μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Σύμφωνα με τον βαριατρικό χειρουργό Λεονάρντο Ρεγιόν, οι Ιταλοί καταφέρνουν να διατηρούν τη γραμμή τους παρότι καταναλώνουν ζυμαρικά σε καθημερινή βάση, επειδή ξέρουν ακριβώς πώς να τα μαγειρεύουν. Κι αυτό δεν είναι απλώς αποτέλεσμα γαστρονομικής παράδοσης - η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τα οφέλη του σωστού τρόπου παρασκευής. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Al dente ή καλά βρασμένα: τι είναι πιο υγιεινό; Ο Ρεγιόν εξηγεί ότι υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι μαγειρέματος των ζυμαρικών:al dente, δηλαδή "στο δόντι", όταν παραμένουν ελαφρώς σφιχτά καιπλήρως βρασμένα, όπου είναι μαλακά και εύκολα μασήσιμα. Το al dente θεωρείται η πιο υγιεινή επιλογή, καθώς σ' αυτή τη μορφή το άμυλο των ζυμαρικών δεν απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό. Αντίθετα, μετατρέπεται μερικώς σε φυτική ίνα.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(56)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(145)
- Υγεία(376)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.