πριν από  23 ώρες 28 λεπτά

Iefimerida.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αν αγαπάτε τα μακαρόνια, αυτή η ανακάλυψη θα σας εκπλήξει: ο τρόπος που μαγειρεύονται τα ζυμαρικά μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία σας. Σύμφωνα με τον βαριατρικό χειρουργό Λεονάρντο Ρεγιόν, οι Ιταλοί καταφέρνουν να διατηρούν τη γραμμή τους παρότι καταναλώνουν ζυμαρικά σε καθημερινή βάση, επειδή ξέρουν ακριβώς πώς να τα μαγειρεύουν. Κι αυτό δεν είναι απλώς αποτέλεσμα γαστρονομικής παράδοσης - η επιστήμη έρχεται να επιβεβαιώσει τα οφέλη του σωστού τρόπου παρασκευής. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Al dente ή καλά βρασμένα: τι είναι πιο υγιεινό; Ο Ρεγιόν εξηγεί ότι υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι μαγειρέματος των ζυμαρικών:al dente, δηλαδή "στο δόντι", όταν παραμένουν ελαφρώς σφιχτά καιπλήρως βρασμένα, όπου είναι μαλακά και εύκολα μασήσιμα. Το al dente θεωρείται η πιο υγιεινή επιλογή, καθώς σ' αυτή τη μορφή το άμυλο των ζυμαρικών δεν απορροφάται πλήρως από τον οργανισμό. Αντίθετα, μετατρέπεται μερικώς σε φυτική ίνα.

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation