πριν από  4 ώρες 54 λεπτά

Ygeiamou.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια συνηθισμένη γευστική απόλαυση φαίνεται πως μπορεί να διαταράξει το εντερικό μικροβίωμα και να επηρεάσει τη λειτουργία του εγκεφάλου, αυξάνοντας τον κίνδυνο κατάθλιψης ΣΑΒΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ11/11/2025 14:28:27 Photo: Shutterstock Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας είναι η συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης της κατάθλιψης, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες. Η επιστημονική κοινότητα αναζητά τις βαθύτερες αιτίες του φαινομένου, και ανάμεσα στους παράγοντες που φαίνεται να παίζουν ρόλο αναδεικνύεται -ίσως όχι απροσδόκητα -και η διατροφή. Η σχέση μεταξύ μεταβολικών διαταραχών και ψυχικής υγείας δεν είναι νέα. Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με διαβήτη παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης. Για την ακρίβεια, είναι 2 έως 3 φορές πιθανότερο να εμφανίσουν τη νόσο σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό. Ένα μέρος αυτής της σύνδεσης αποδίδεται στις απότομες διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα, οι οποίες...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation