Δείτε πώς το πράσινο τσάι μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου
Το πράσινο τσάι μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, ωστόσο ενδέχεται να επηρεάσει την απορρόφηση σιδήρου. Η κατανόηση του πώς συμβαίνει αυτό και του πώς να το αποτρέψετε εύκολα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την έλλειψη σιδήρου χωρίς να εγκαταλείψετε εντελώς το τσάι. Το τσάι περιέχει πολυφαινόλες, ειδικά τανίνες, που συνδέονται με τον σίδηρο στο στομάχι και σχηματίζουν αδιάλυτα συμπλέγματα. Μόλις συνδεθεί με τις τανίνες, ο σίδηρος δεν μπορεί να απορροφηθεί μέσω του εντερικού τοιχώματος, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται το επίπεδό του στην κυκλοφορία του αίματος. Η επίδραση εξαρτάται από τον τύπο του σιδήρου Υπάρχουν δύο μορφές διαιτητικού σιδήρου: Αιμικός σίδηρος (από κρέας, πουλερικά, ψάρια): απορροφάται εύκολα και επηρεάζεται λιγότερο από το τσάι Μη αιμικός σίδηρος (από φυτικές τροφές όπως φασόλια, φακές, σπανάκι, ξηρούς καρπούς, δημητριακά): επηρεάζεται πολύ περισσότερο από το τσάι Επειδή το μεγαλύτερο μέρος του...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(29)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(104)
- Υγεία(337)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.