Δεν είναι ο σολομός ούτε ο τόνος: Το ψάρι που έχει περισσότερο ασβέστιο και από το γάλα
Το πιο υποτιμημένο ψάρι έχει την μεγαλύτερη θρεπτική αξία Άκουσε το άρθρο loading audio 00.00/ Newsbomb11 Ιουνίου 2025 · 10:17 ΥΓΕΙΑ 3' 0 σχόλια URL COPIED Για δεκαετίες, πολλοί άνθρωποι έχουν συνηθίσει να θεωρούν το γάλα ως την κύρια διατροφική πηγή ασβεστίου, μια αντίληψη που στηρίζεται σε παλαιότερες διατροφικές οδηγίες και βαθιά ριζωμένες συνήθειες. Ωστόσο, η σύγχρονη διατροφική επιστήμη αναδεικνύει άλλες, ίσως και πιο αποτελεσματικές, τροφές για τη στήριξη της υγείας των οστών - με τις σαρδέλες σε κονσέρβα να ξεχωρίζουν. Σύμφωνα με δηλώσεις της διατροφολόγου Julia Farre στην ισπανική εφημερίδα La Vanguardia, οι κονσερβοποιημένες σαρδέλες, όταν καταναλώνονται με τα κόκαλά τους, παρέχουν σχεδόν τριπλάσια ποσότητα ασβεστίου σε σύγκριση με το γάλα. Συγκεκριμένα, 100 γραμμάρια σαρδέλας περιέχουν περίπου 380 mg ασβεστίου, ενώ η αντίστοιχη ποσότητα γάλακτος περιέχει περίπου 120 mg.Ο ρόλος των κοκάλων Η διατροφική υπεροχή των σαρδελών...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(51)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(162)
- Υγεία(335)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.