Δέρμα: Ποιες τροφές ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου
Το κολλαγόνο είναι μία από τις πιο βασικές δομικές πρωτείνες του ανθρώπινου σώματος. Συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, της υγείας των αρθρώσεων και της ανθεκτικότητας των οστών. Σύμφωνα με τους ειδικούς διαιτολόγους και διατροφολόγους, αν και πολλά τρόφιμα ζωικής προέλευσης περιέχουν απευθείας κολλαγόνο, υπάρχουν και φυτικές επιλογές που προσφέρουν τα δομικά συστατικά για την παραγωγή του από τον ίδιο τον οργανισμό. Οι 12 καλύτερες τροφές για φυσική ενίσχυση του κολλαγόνουΖωμός από κόκαλα Ο ζωμός από κόκαλα περιέχει σημαντικές ποσότητες κολλαγόνου, ιδιαίτερα όταν μαγειρεύεται για πολλές ώρες. Μπορείτε να τον ετοιμάσετε στο σπίτι για καλύτερο έλεγχο στα πρόσθετα.Θαλασσινά Το δέρμα, τα κόκαλα και ο χόνδρος των ψαριών είναι πλούσια σε κολλαγόνο. Ψάρια, όπως ο σολομός και τα κονσερβοποιημένα ψάρια με μαλακά κόκαλα (σαρδέλες, αντσούγιες) είναι καλές πηγές. Επιπλέον, ο ψευδάργυρος που βρίσκεται στα οστρακοειδή (όπως...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Το κολλαγόνο είναι μία από τις πιο βασικές δομικές πρωτείνες του ανθρώπινου σώματος. Συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος, της υγείας των αρθρώσεων και της ανθεκτικότητας των οστών. Σύμφωνα με τους ειδικούς διαιτολόγους και διατροφολόγους, αν και πολλά τρόφιμα ζωικής προέλευσης περιέχουν απευθείας κολλαγόνο, υπάρχουν και φυτικές επιλογές που...
Το κολλαγόνο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του δέρματος, των αρθρώσεων και των οστών. Μάθετε ποιες τροφές προτείνουν οι ειδικοί για την ενίσχυση της φυσικής παραγωγής του ΚΛΕΛΙΑ ΓΙΑΡΙΜΟΓΛΟΥ31/07/2025 08:22:26 Photo: Shutterstock Το κολλαγόνο είναι μία από τις πιο βασικές δομικές πρωτείνες του ανθρώπινου σώματος. Συμβάλλει στη διατήρηση της ελαστικότητας του...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(64)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(153)
- Υγεία(400)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.