πριν από  21 ώρες 30 λεπτά

Madata.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Κάθε αύξηση για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα κατά 10% στη διατροφή ενός ατόμου αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 3%, ανέφεραν οι ερευνητές στο American Journal of Preventive Medicine. Τα βιομηχανικά παραγόμενα αυτά τρόφιμα εκτιμάται ότι ευθύνονται για δεκάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ να κατέχουν τα πρωτεία στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ερευνητών, το 2017-2018 στις ΗΠΑ σημειώθηκαν περισσότεροι από 124.000 πρόωροι θάνατοι που οφείλονται στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων. "Αυτό δείχνει ότι απαιτούνται επειγόντως πολιτικές που να αποθαρρύνουν την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, προωθώντας παραδοσιακά διατροφικά πρότυπα που βασίζονται σε τοπικά, φρέσκα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα", ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής Eduardo Nilson του Ιδρύματος Oswaldo Cruz στη Βραζιλία. Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation