Διατροφή: Ποια τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου
Κάθε αύξηση για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα κατά 10% στη διατροφή ενός ατόμου αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 3%, ανέφεραν οι ερευνητές στο American Journal of Preventive Medicine. Τα βιομηχανικά παραγόμενα αυτά τρόφιμα εκτιμάται ότι ευθύνονται για δεκάδες χιλιάδες πρόωρους θανάτους παγκοσμίως, με τις ΗΠΑ να κατέχουν τα πρωτεία στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ερευνητών, το 2017-2018 στις ΗΠΑ σημειώθηκαν περισσότεροι από 124.000 πρόωροι θάνατοι που οφείλονται στην κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων. "Αυτό δείχνει ότι απαιτούνται επειγόντως πολιτικές που να αποθαρρύνουν την κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, προωθώντας παραδοσιακά διατροφικά πρότυπα που βασίζονται σε τοπικά, φρέσκα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα", ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής Eduardo Nilson του Ιδρύματος Oswaldo Cruz στη Βραζιλία. Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(66)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(138)
- Υγεία(394)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.